blauwgeel veteranen slide03

Week 39 2017

Wedstrijdverslagen:
 
Boerdonk - Blauw Geel Veteranen A 1-7 (1-3):
Het veteranen team A had dit weekend Boerdonk als tegenstander en dat onder een heerlijk najaar zonnetje, de ideale omstandigheden voor een lekkere potje voetbal. Doordat Jolanda met dochter Linda naar de IKEA gingen ben ik naar Boerdonk gereden om daar de 2de helft nog te kunnen zien. Dit kwam mooi uit omdat coach Hans ivm een etentje na de rust moest vertrekken dus zo kon ik hem aflossen en in overleg besloten dat ik een stukje zou schrijven.
Van Hans begrepen dat het de eerste helft 1 richtingsverkeer was en dat het al een nulletje of zes had moeten zijn maar de rust stand was 1-3. Het was al in de 5de minuut raak door een pass van Jeroen op Robbert die vrij makkelijk de 0-1 op zijn naam zette. De 2de goal was weer het recept Jeroen die via rechts een voorzet gaf die door Robbert werd ingetikt, 0-2. De 2 wisten vandaag elkaar goed te vinden want ook de 0-3 was Jeroen die Robbert inspeelde en die op zijn beurt het weer afmaakte. Voor de spanning wist Boerdonk in de 30ste minuut de 1-3 op het scorebord te brengen maar dat was ook 1 van de weinige wapenfeiten van de tegenstander. In de rust heeft Wim gewisseld voor Marc die eigenlijk licht geblesseerd was maar het wilde proberen wat uit eindelijk tegen deze tegenstander goed mogelijk was omdat de bal goed rond getikt werd en we ook de ruimte daarvoor kregen dus weinig directe duels.
In de 2de helft gingen de Blauw Gelen verder waarmee ze gestopt waren met goed voetbal en in de 4de minuut was het al weer raak, corner van Boerdonk die bij Evert op de 16 terecht kwam en meteen de pass op Robbert gaf, die op zijn beurt de bal teruglegde op Evert die meteen was inkomen lopen richting de middellijn en die op zijn beurt Robbert lanceerde en zo kon Robbert met zijn snelheid alleen af op keeper en kon hij de 1-4 binnen tikken. Hierna werd het aan de Blauw Geel zijde even wat rommelig, we werden wat onnauwkeurig in de passes en niet alle ballen kwamen meer aan waardoor Boerdonk wat kansjes kreeg totdat Cees de mannen weer begon te coachen en Blauw Geel weer het balletje rond liet gaan. Eenmaal leek Boerdonk nog te gaan scoren maar gelukkig was daar de beste bal-afpakker van het A-team Danny die zich met een mooie sliding voor het schot gooide en zo een tegentreffer kon voorkomen. Doordat het balletje weer goed rond ging kwamen ook weer de kansen en wel in de 15de minuut voor Marc, door goed doorzetten van Danny kreeg hij de bal mee en kon hij Marc voor een open goal zetten die in kwam lopen maar hoog over schot, binnen kantje voet was voldoende geweest ;-). Zo kon Tiny in de 20ste minuut via een corner bij de 1ste pal de 1-5 aantekenen. De aanvallen gingen weer lopen en Jeroen die de kleinste speler van het veld tegenover zich had staan kon vaak via rechts opstomen of via Evert via links. In de 21ste minuut werd Evert ingespeeld en met een mooie schijnbeweging draaide Evert uit en bracht meteen Robbert in stelling die alleen op de keeper af mocht maar ditmaal wist de doelman de bal te pareren en tot corner te verwerken. De 1-6 hing in de lucht en in de 23ste minuut bracht Marc Jeroen in stelling die de bal snoeihard in het dak van de goal binnen schot. In de 27ste minuut was het nog eenmaal raak via een pass van Jeroen op Robbert die wederom alleen op de keeper af mocht en ditmaal de gewisselde keeper wel wist te verschalken. Helaas moest hun fantastisch keepende doelman 5 minuten voor tijd het veld verlaten doordat hij geblesseerd was geraakt en mede door hem heeft Blauw Geel niet met dubbele cijfers gewonnen want dat had er zeker ingezeten. Het klasse verschil was vandaag veel te groot plus we gekregen heel veel ruimte waar het team heel goed mee om is gegaan en een meer dan terechte overwinning, prima gevoetbald heren.
Namens Coach Hans,
Milco
 
FC Rakt - Blauw Geel Veteranen B 1-4 (0-1):
Voor ons stond de uitwedstrijd tegen Fc de Rakt op het programma een nieuwe tegenstander die dit jaar voor het eerst bij de veteranen meedoen.
We begonnen goed aan de wedstrijd en waren de bovenliggende partij maar dit leidde nog niet tot echte kansen, en we liepen ook vaak buitenspel, we gaven echter ook geen kansen weg. Net voor rust een vloeiende aanval en deze werd keurig door Frank afgerond. Rust 0-1.
In de tweede helft wederom een beter Blauw Geel en konden we door Selim 2x en nogmaals Frank uitlopen naar 0-4, en kon Fc de Rakt net voor tijd nog een eretreffer maken. Een goede en sportieve wedstrijd tegen deze nieuwkomer.
Coach Anton
 
Blauw Geel'38/Jumbo Veteranen Kaartavonden:

Beste veteranen, de Blauw Geel veteranen kaartavonden komen er weer aan dus bij dezen doe ik weer een oproep aan alle Blauw Geel veteranen om weer prijsjes aan te leveren voor de kaartavonden. Mocht u niet weten wat u als prijsjes aan zou kunnen leveren kunt u zich wenden tot Anton Schilders. U mag de kaartavonden ook financieel ondersteunen, Anton en Josine zullen daar dan leuke prijsjes voor aanschaffen.

Ik vertrouw erop dat wij als veteranen de kaartavonden weer ondersteunen en het weer tot een succes maken.