blauwgeel veteranen slide03

WEEK 42 2016

Veteranen Kaartavonden gaan weer van start:

Met ingang van dinsdag 1 november gaan we weer van start met de eerste van tien veteranen kaartavonden Jokeren en Rikken. We nodigen hierbij de kaarters van harte uit om hier weer met grote getalen aanwezig te zijn. De veteranen roep ik bij dezen op om ons weer te voorzien van de prijsjes cq te steunen met een financiele injectie waar wij dan prijsjes voor aanschaffen voor de kaartavonden.

 

 

Wij hebben er weer zin in, tot dinsdag 1 november bij de eerste kaartavond.

Anton & Milco

Sparta '25 - Blauw Geel Veteranen A: 1-4 (0-2)

Al redelijk vroeg vertrokken we naar Beek en Donk voor onze wedstrijd tegen Sparta. Daar aangekomen was er buiten de veteranen wedstrijd en wat bouw werkzaamheden op het kleedlokalen dak, niet veel te doen. We begonnen de wedstrijd met een lekker herfstzonnetje op een puike Beek en Donkse grasmat. De organisatie stond perfect en we lieten het balletje goed rondgaan. We hadden een degelijke verdediging een controlerend middenveld en een snel en bal vaste voorhoede staan. Niets forceren goed kijken en wanneer de mogelijkheden zich aandienen de actie maken. Met dit scenario moesten we Sparta de baas kunnen worden. Kees Hillebrand stond bij Blauw Geel onder de lat en was vandaag met zijn 70 niet de oudste van het veld. Sparta had zijn clubicoon er ook weer bij die met 72 de oudste van het veld was. Kees moest in de eerste helft een keer stevig in actie komen maar had het daarna redelijk rustig. We kregen direct al een paar dotten van kansen maar die wist de keeper van Sparta goed te stoppen. Tot Robbert zich in de 20ste minuut vrijspeelde en de 0-1 scoorden. Blauw Geel bleef maar komen en kreeg kans op kans. Net voor de rust gaf Evert aan gewisseld te willen worden, hij kreeg te veel last van een achillespees blessure. Ralf nam, met nog een paar minuutjes te gaan, zijn plaats in. Op slag van het rustsignaal, was het wederom Robbert die doorbrak en de 0-2 ruststand neerzette. De stemming tijdens de thee was goed Cees nam noch een hap van zijn appeltje, John moest energie tanken met 2 Marsen en Evert ging douchen. We gingen verder met Dries op de plaats van Wilco. Na 4 minuten kwam Joris (Joost voor sommigen) via rechts op en scoorde met buitenkant voet de 0-3. Sparta had weinig in te brengen vandaag, dat wel eens ooit anders geweest. De ruimtes bij Sparta werden steeds groter wat het combineren voor Blauw Geel alleen maar gemakkelijker maakten. We creëerde genoeg kansen maar wilde het soms te mooi doen. In de 55ste minuut gaf Robbert een mooi steek pass op Joris, die vervolgens de 0-4 kon binnen tikken. Net voor het einde van de wedstrijd wist Sparta echter nog door te breken en de eer te redden met een tegentreffer. Na de wedstrijd werden er nog wat analyses gemaakt en dacht John dat het appeltje van Cees (wat daar nog half lag) wel in de vuilnisbak mocht. Cees was het daar echter niet mee eens en stofte zijn appeltje af en knabbelde vrolijk verder. Puik gespeeld mannen 5 wedstrijden gepeeld en 15 punten. 
Volgende week spelen we thuis tegen Gemert. Dank nog aan Patric, die met een knieblessure op krukken ons team was komen aanmoedigen.

Hans

FC Uden - Blauw Geel Veteranen B: 4-3 (2-0)Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Uden op het programma, een onbekende tegenstander voor ons. Meteen na het beginsignaal kwamen we al op een 1 - 0 achterstand zonder dat we de bal geraakt hadden, daarna kwamen we goed terug en kregen in de eerste helft drie opgelegde kansen en helaas geen doelpunt, en kwamen we zelfs op een 2 - 0 achterstand na een snel genomen vrije trap van hun.
In de tweede helft na wat omzettingen een nog feller en beter Blauw Geel wat resulteerde in de 2 - 1 door Frank, ook daarna bleven we goed voetballen en kansen creëren maar de scherpte ontbrak en door een foutje in de verdediging werd het 3 - 1 en even daarna 4 - 1, maar we bleven goed voetballen en door doelpunten van Davey en Selim was het 4 - 3 en hing de gelijkmaker in de lucht ware het niet dat de scheidsrechter er 8 minuten voor tijd de brui aan gaf, dit tot ongenoegen van ons en FC Uden want dit was een zeer sportieve wedstrijd waarin de scheidsrechter soms zeer rare beslissingen nam. Wel eindelijk een goede wedstrijd gespeeld waarin we onterecht verloren hebben.
Davey bedankt voor het invallen en Jaco beterschap met je blessure.