blauwgeel veteranen slide03

WEEK 41 2016

Blauw Geel Veteranen A – Nijnsel: 4-1 (4-0)

Het weer blijft ons goed gezind. Ook vandaag hadden we weer een stralend zonnetje op veld 2 waar de Veteranen A, met versterking van team B, de strijd aanging tegen de mannen uit Nijnsel

We begonnen in onze reserve Blauwe shirts, omdat Nijnsel ook in de kleuren Blauw Geel speelt.

Of het nu noch de griep was of dat Ralf dacht alles met een geel shirt hoort bij ons, was niet geheel duidelijk, feit was wel dat hij in de 7e minuut een strakke pass in de voeten van de Nijnselse spits gaf. Deze stond dan wel 3 meter buitenspel, maar als je de bal van de tegenstander krijgt is het dank je wel en ging hij vrij op onze keeper Jan af. Die op zijn beurt een puike redding op de mat legde. Nog geen minuutje later counterde Arno via rechts en tekende de 1-0 aan. De wedstrijd was pas net begonnen dus de mannen van Nijnsel raakte niet van slag en tikte het balletje rustig rond, en creëerde zodoende ook de nodige kansen. Het schortte hem echter in de afwerking, en zo kwam het niet tot een gelijkmaker. Van onze kant werd er ook wel aardig gecombineerd maar was het af en toe ook zeer slordig. Adviezen aan de coach vanaf de bank zoals:” ik zou ‘m wisselen als ik de coach was”, sloeg hij wijselijk in de wind. Want het liep ook wel eens goed bij onze 11. Bij een mooie combinatie in de 20e minuut kon Arno via links door de Nijnselse verdediging breken en de bal mooi in de rechter bovenhoek krullen, 2-0. We gingen steeds beter draaien en kwamen meer voor het Nijnselse doel. Met een schot op goal, wat waarschijnlijk door een verdediger van Nijnsel noch iets van richting werd veranderd, kon Evert de 3-0 scoren. Niet veel later kreeg John, binnen de 16, de bal in de voeten aangespeeld en met een iets te geforceerd korte draai was het ineens 4-0. Door die korte draai vond John het beter om te wisselen en gingen we vervolgens met een riante 4-0 voorsprong naar de thee.

Ook Jan wilde zich sparen en zo kwamen we met de volgende aanpassing terug het veld op. Ralf ging op goal, Ted en Tiny in de spits en Frank in het centrum. Alfred nam als assistent scheidsrechter het stokje van A3 over. De tweede helft liep een stuk minder soepel bij onze mannen, we hadden moeite genoeg om het noch steeds goed tikkende Nijnsel bij onze goal weg te houden. Dit lukte heel aardig tot aan de 52ste minuut, toen konden ze helaas toch de 4-1 scoren. De nul houden was er dus niet bij vandaag. Daar kwam noch bij dat 10 minuten voor het einde van de wedstrijd Tiny uitviel door een klein scheurtje in zijn rechter Rectus Femoris (bovenbeen spier). Het fanatisme was er echter uit bij onze mannen en we konden de stand niet verder uitbouwen. Meer dan een tegengoal kon Nijnsel vandaag echter ook niet maken. En zo floot Johan na 70 minuten de sportieve wedstrijd af met een 4-1 (ietwat geflatteerde) winst voor Blauw Geel.

Volgende week:
Team A uit tegen Sparta ’25.
Team B uit tegen FC Uden