Week 46 2022

Wedstrijdverslag zaterdag 19 november 2022

Odiliapeel - Veteranen Blauw Geel team B 2-4

Vandaag stond een mooie wedstrijd op het programma, het altijd lastige Odiliapeel. De druk zat er aardig op aangezien we onze ongeslagen status willen behouden ( Volkel uit telt niet mee ). Dit werd ook meerdere keren door onze coach Jan duidelijk aangegeven. Met de sterkst mogelijke opstelling traden we aan, dit kon ook omdat we een aantal vaste krachten misten die andere verplichtingen hadden (prioriteiten stellen). Ons centraal duo stond als een huis, dit waren ook nog eens leenkrachten die ons systeem nog niet kennen. ( Zelfde systeem als Louis van Gaal het wk mee gaat winnen)maar Danny en Patrick vervulden hun taken keurig. We begonnen de 1e helft sterk, het was een 1e helft om van te smullen, het ging aardig gelijk op waar de blauw gelen toch iets meer de overhand hadden en het spel konden bepalen, na lange tijd druk op het doel van Odiliapeel kon er toch de 0-1 op het scorebord worden bijgetekend, Dankzij onze Belgisch international. Via een heerlijke solo langs de linkerflank werd de keeper in de korte hoek geklopt, vanuit een bijna onmogelijke hoek, maar laat het maar aan Manu over om het onmogelijke mogelijk te maken. Geweldige goal!!!.

Dit was natuurlijk niet voldoende volgens Carlo Ancelotti (onze Jan), want er moest nog een x gescoord worden voor de rust. De jongens in het veld deden dan ook wat er van hun werd verlangd en na hevig druk zetten kwam er via een voorzet (sommigen twijfelden of het een voorzet was) de bal voor de voeten van Arno, die koel en beheerst de bal tegen het net drukte. Het mocht helaas niet baten dat we toch met maar èèn doelpunt verschil gingen rusten, dit kon er ook wel mee te maken hebben dat de rechtsback in de spits positie stond😬.

De tweede helft hadden we de beschikking over onze vrienden uit het Ottomaanse Rijk, daar waar ze eeuwen geleden meer als de helft van de wereld hadden veroverd, kwamen ze ook vandaag naar Odiliapeel om de punten te veroveren, het werd dan ook een ware kruistocht, waar de blauw gelen niet echt in de problemen kwamen, dit kwam voornamelijk omdat het op het veld goed stond en fantastisch werd gecoacht. Mijn complimenten hiervoor ook naar Barry en Patrick (lip).

De 1-3 was er een om van te smullen, na een goede opbouw van achteruit kwam de bal bij Turgut net iets over het middenveld. Waar iedereen dacht dat de opbouw verder over de flanken zou volgen drukte Turgut af en liet de keeper kansloos achter, geweldig schot. Odiliapeel had het geloof nog steeds dat ze de punten in Odiliapeel konden houden, maar dat werd al snel de kop ingedrukt. Door een ongelooflijke heerlijke steek pass van Turgut, werd Rachid weg gestuurd die de bal net binnen in de 16 vol op zijn slof nam en de bal met een kleine 178km p/u in het zijnet joeg. lekkere goal, jammer dat er geen camera's waren opgesteld want dit was een aanval om van te smullen. Na nog hier en daar wat plaagstootjes, waar we hadden moeten scoren, deden de gasten uit Odiliapeel dit 2-4 dit was dan ook de eindstand.

Al met al een hele mooie vriendschappelijke pot met mooie strijd en vechtlust. Extra dank aan onze invallers Danny, Patrick en Thiago.

Goed weekend mannen en tot volgende week.