blauwgeel veteranen slide03

Week 4 2021

De rouwkaart van Johann Hoekstra.
Vanwege de huidige omstandigheden zal er in besloten kring afscheid genomen worden van Johann. U kunt op afstand bij hun zijn door te kijken naar de livestream.
Er is donderdag aanstaande nog de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen van Johann. Zie voor info en eventueel mogelijkheid tot sturen van persoonlijk bericht correspondentie de inleg met de gegevens.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  In Memoriam  Johann Hoekstra

 Zaterdagavond 23-01-2021 om 22.20 uur kreeg ik het telefoontje wat ik al enkele dagen eerder had verwacht. Anneke, de dochter van Johann, vertelde me dat Johann rond 18.00 uur was overleden. Johann had al jaren klachten met zijn gezondheid, maar liep daar niet mee te koop. Als ik hem vroeg: “Hoe gaat het ermee?”dan zei hij meestal: “Goed hoor” en spraken we al snel over een ander onderwerp. Johann was al een lange tijd lid van de veteranen en we verliezen in hem een zeer betrokken en actief lid. Zo was hij actief als speler en later als leider. Weer later als grensrechter en scheidsrechter. Ook bij de trainingen op donderdagavond was hij vaak present. Zelfs als toeschouwer. Hij was en bleef fanatiek en genoot hier ook van. Ook na de wedstrijd en training gezellig wat kletsen, onder het genot van een biertje, hoorde hierbij. Johann was ook buiten het veld een veteraan waar je van op aan kon. Jarenlang heeft hij meegeholpen aan de rommelmarkten met het verzamelen, het laden en lossen, en het verkopen van de spullen. En met het opbouwen en afbreken van de kramen. De laatste rommelmarkt is hij nog wezen kijken, maar kon toen niet actief zijn. Hij had teveel last had van zijn gezondheid. Maar als betrokken veteraan kwam hij toch langs om zich te laten zien. Ook tuinieren deed hij graag en heeft menig tuintje gesnoeid en onderhouden. Hij kwam hiervoor jarenlang wekelijks zijn aanhangertje halen en brengen bij Tiny op de Hazelberg. Het houden van vissen was jarenlang zijn grote hobby. Zo had hij een mooie vijver met grote koikarpers die door Johann perfect verzorgd werden. Johann heeft het de laatste jaren niet altijd gemakkelijk gehad. Het verlies van zijn zoon heeft hem veel pijn gedaan; Pijn die je aan de buitenkant niet zag, maar die er wel degelijk was. Zijn gezondheid beperkte hem al geruime tijd in zijn doen en laten. De laatste tijd kwamen er steeds meer klachten. Heel lang is Johann thuis verpleegd door Lies, maar toen dit niet langer meer ging werd Johann de laatste maanden opgenomen in de Watersteeg, in de hospice. Ik ben er drie keer op bezoek geweest met Kees Willems en Tiny van der Sanden. Voor de kerst hebben we nog samen gelachen en maakte hij nog enkele grapjes met de zusters. Ja, want hij had wel gevoel voor humor. Hij genoot ook van de vele kaartjes die hij had mogen ontvangen en ook van de fotocollage van zijn actieve periode bij de veteranen, die Kees Hillebrand voor hem gemaakt had. Deze collage maakte deel uit van de versierselen aan de wand op zijn kamer. Johann, getrouwd met Lies, en vader van een zoon en dochter. Schoonvader en trotse opa van Lotte en nog een kleinkind op komst. Hij mocht slechts 67 jaar worden.

 We verliezen in Johann een zeer betrokken veteranenlid.

Johann, bedankt voor al je inzet en je loyaliteit. 

Heel veel sterkte Lies, Anneke, Kris en Lotte 

Namens afdeling veteranen Blauw Geel ’38 / Jumbo

Pierre van Wanrooij: voorzitter