Week 38 2018

Wedstrijdverslagen zaterdag 22 september 2018:

Sparta'25 - Veteranen Blauw Geel A 6-6 (5-2):

Vet. A knokt zich knap terug na dubieuze tactiek coach Kees: Sparta’25 - BlauwGeel'38 Vet.A 6-6 (5-2)
In de stromende regen heeft Vet. A een zwaarbevochten gelijkspel behaald in Beek en Donk. Coach Kees was vanmiddag afwezig en had zijn team tevoren goed geïnstrueerd…
Het tactisch plan van Kees werd voor de wedstrijd in het kleedlokaal voorgelezen:  

Mannen,

Sparta uit, altijd lastig. Ongetwijfeld gaan jullie mijn stimulerende, motiverende en opbouwende suggesties heel erg missen vandaag. Zoals jullie weten kan ik er vandaag niet bij zijn, maar wil jullie toch op deze manier bijstaan aan ’t begin van deze wedstrijd. Mijn tactisch plan heb ik gisteren gedeeld met Pierre en Evert. Die waren het niet met mij eens, waarna ik hen direct uit de basiself heb verwijderd. We starten vanmiddag dan ook met de sterkst denkbare opstelling: Jan op doel. Youssef/Barry ijzersterk centraal achterin, met voetballend vermogen in de opbouw. Niels/John centraal in het midden, jong, sterk, dynamisch. Aniel keert terug voorin samen met Robbert. De flanken woorden vanmiddag bezet door Jeroen/Wim (op links) en Erik/Marc (op rechts), de juiste combinatie van loopvermogen en voetbalintelligentie.

Heel veel succes vanmiddag, 

Jullie coach Kees        

De BlauwGelen waren waarschijnlijk sterk onder de indruk van dit masterplan van Kees. De eerste helft verliep allesbehalve soepel en we werden in feite door Sparta overlopen. Hoewel Aniel en Robbert nog wel doel troffen gingen we zeiknat (van de regen) en afgedroogd (door Sparta) de kleedkamer in voor de rust: 5-2. Er werd een duchtig woordje gesproken, de tactiek werd omgegooid en vol energie en overgave werd gestart aan de tweede helft. De positiewissel van Youssef en Niels pakte geweldig goed uit, we namen het heft in handen en legden de Spartanen onze wil op. Ook in de tweede helft kwamen de doelpunten op naam van Robbert (3x) en goaltjesdief-Aniel. Helaas zat de volle winst er net niet meer in…. 
Kees bedankt, we hopen dat je er snel weer bij bent. ????

NB Bovenstaande tekst is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarbij enkele details wellicht niet geheel waarheidsgetrouw zijn weergegeven.

FC de Rakt - Veteranen Blauw Geel B 1-4 (0-0): 

Gisteren een sportieve wedstrijd gespeeld bij fc de Rakt, de eerste helft ging redelijk gelijk op Blauw Geel met wat meer balbezit naar we kwamen niet tot echt grote kansen en op een vrije schop na ook geen kansen voor fc de Rakt dus een logische 0-0 ruststand. Na de rust een beduidend beter Blauw Geel wat kort na rust na een afgemeten voorzet van Danny op een 0-1 voorsprong komt door Arno. Al snel kwamen en meer kansen en goals en liepen we door twee doelpunten van Selim en een van Patrick uit naar een 0-4 voorsprong. Het spelniveau zakte hierna weer in en kon fc de Rakt nog wat terug doen en ook een keer te scoren waardoor een 1-4 eindstand op het scorebord kwam.